Chiftele cu linte verde
Reteta culinara Chiftele cu linte verde din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Chiftele cu linte verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele cu linte verde
Chiftele de post, din legume, gustoase si satioase. Ne plac foarte mult, sunt foarte parfumate.
200 g linte verde, Sarat la gust 1 morcov, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, Pătrunjel proaspăt după gust Mărar proaspăt, după gust, 2-3 linguri pesmet, 1 lingura de faina, Aproximativ 150 ml ulei de prajitLăsați lintea verde la macerat peste noapte. A doua zi o clătiți și umpleți vasul cu apă rece. Lintea se va curăța ușor și cojile vor pluti. Framanta-le cu mana pana se decojesc. Aruncați apa și repetați procesul de câteva ori, cojile vor pluti și puteți scăpa ușor de ele. Daca nu te deranjeaza cojile poti sa le lasi, dar eu am preferat sa lucrez putin la linte, dar sa aiba fructe de padure frumoase, fara coaja aceea. Vezi ce culoare frumoasa vor avea!
Toaca (eventual cu tocatorul) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea si verdeata. Adaugam-le peste lintea scursa si trecem printr-un blender de mana.
Pentru a lega compozitia de chiftele si sa nu iasa moi, adaugam pesmetul si faina. Amesteca bine. Formați chiftelele cu mâinile umede.
Se pun chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins, se rumenesc pe fiecare parte, ai grija sa nu se arda, se fac destul de repede. Scoate-le pe o farfurie pregătită cu prosoape, care va absorbi excesul de ulei.
Se serveste cu legume sau salata.
Poftă bună!
Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/chiftele-cu-linte-verde.html
youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=b5uNV_4tEX4
Ingrediente Chiftele cu linte verde
200 g linte verde,
Sare, după gust,
1 morcov,
1 ceapă,
1 cățel de usturoi,
Pătrunjel proaspăt, după gust,
Mărar proaspăt, după gust,
2-3 linguri pesmet,
1 lingură făină,
Aprox 150 ml ulei pentru prăjit