Chiftele cu piure si sos de rosii

Reteta culinara Chiftele cu piure si sos de rosii din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftele cu piure si sos de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele cu piure si sos de rosii

 

Chiftele cu piure si sos de rosii, o mancare obisnuita

Ingrediente Chiftele cu piure si sos de rosii

1kg de carne amestec vita si porc,

1 ou,

o felie de paine inmuiata si stoarsa,

un cartof,

6 catei de usturoi,

o ceapa mica,

sare,(la un kg de carne eu pun o lingura de sare),

piper

4 linguri de faina,

patrunjel tocat o lingurita,

cimbru maruntit un varf de lingurita,

ulei pentru prajit.

piureul:

6 cartofi,

un pahar lapte,

o lingura unt,

sare.

sosul de rosii:

4 linguri de pasta de rosii,

2 linguri de faina,

3 linguri ulei,

2 lingurite de zahar,

sare dupa gust.

Categorii