Chiftele cu sos sub capac de piure

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftele cu sos sub capac de piure

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele cu sos sub capac de piure

 

Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;) 

Ingrediente Chiftele cu sos sub capac de piure

carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,

ouă 2 bucăți,

pesmet cca. 2 linguri,

sare iodată 10 g,

piper proaspăt măcinta 2 g,

boia de ardei dulce 2 g,

ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,

pentru sos:

zacuscă Panacris 1 borcan,

apă cca. 250 ml,

bulion Panacris cca. 200 ml,

sare iodată 10 g,

piper proaspăt măcinat 1 g,

Pentru piure:

cartofi cca. 1000 g,

apa cca. 3000 m,

sare de mare 1 lingura,

smantana 3-4 linguri,

unt 50 g.

Categorii