Chiftele cu sos sub capac de piure
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftele cu sos sub capac de piure
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele cu sos sub capac de piure
Un fel principal satios, pe gustul Zmeisorilor! ;)
Ingrediente Chiftele cu sos sub capac de piure
carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
ouă 2 bucăți,
pesmet cca. 2 linguri,
sare iodată 10 g,
piper proaspăt măcinta 2 g,
boia de ardei dulce 2 g,
ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
pentru sos:
zacuscă Panacris 1 borcan,
apă cca. 250 ml,
bulion Panacris cca. 200 ml,
sare iodată 10 g,
piper proaspăt măcinat 1 g,
Pentru piure:
cartofi cca. 1000 g,
apa cca. 3000 m,
sare de mare 1 lingura,
smantana 3-4 linguri,
unt 50 g.