Chiftele de dovlecei
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Rusia. Cum sa faci Chiftele de dovlecei
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele de dovlecei
O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
INGREDIENTE
Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.
Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.
Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.
Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.
Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.
Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.
Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.
Pofta buna!
Ingrediente Chiftele de dovlecei
2 dovlecei potriviti cc 900 g
2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
o ceapa
o lingura faina alba
2-3 catei usturoi
sare dupa gust
piper dupa gust
2 oua
o lingura maioneza
3-4 linguri pesmet
jumatate lingurita coriandru macinat
Pentru prajit
pesmet
ulei