Chiftele de dovlecei

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Rusia. Cum sa faci Chiftele de dovlecei

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele de dovlecei

 

O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.    

 

INGREDIENTE
2 dovlecei potriviti cc 900 g 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse) o ceapa o lingura faina alba 2-3 catei usturoi sare dupa gust piper dupa gust 2 oua o lingura maioneza 3-4 linguri pesmet jumatate lingurita coriandru macinat Pentru prajit pesmet ulei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.

Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.

Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.

Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.

Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.

Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.

Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.

Pofta buna!

Ingrediente Chiftele de dovlecei

2 dovlecei potriviti cc 900 g

2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)

o ceapa

o lingura faina alba

2-3 catei usturoi

sare dupa gust

piper dupa gust

2 oua

o lingura maioneza

3-4 linguri pesmet

jumatate lingurita coriandru macinat

Pentru prajit

pesmet

ulei

Categorii