Chiftele de păstârnac cu spanac şi brânză de capră
Reteta culinara Chiftele de păstârnac cu spanac şi brânză de capră din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Chiftele de păstârnac cu spanac şi brânză de capră
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele de păstârnac cu spanac şi brânză de capră
Nu imi place foarte mult pastarnacul fiert dar gatit in acest fel este foarte bun. https://www.blogulluicatalina.com/2021/06/chiftele-de-pastarnac-cu-spanac-si.html https://youtu.be/95JrWpvXc7I
2 păstârnac frumos -500 gr 2 cepe mici 2 oua 2 linguri faina de naut 2 linguri smantana 2 seminte de linte (amestec: floarea soarelui, in, susan) 60 gr brânză de capră Paprika sare piper 4 linguri ulei de cocosCurățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Amestecați legumele și apoi puneți-le într-un castron mare. Adăugați ouăle și smântâna. Se amestecă totul, se adaugă făina de năut și semințele. Asezon: boia de ardei, sare si piper.
Se adauga apoi branza de capra tocata si se amesteca bine. Faceți felii mici și groase cu preparatul. Pune o tigaie antiaderenta pe foc cu 1 lingura de ulei de cocos si caleste chiftelele. Lasati-le sa se rumeneasca bine inainte de a le intoarce si aplatiza. Se unge din nou tava si se termina de gatit chiftelele.
Excelent de servit cu o salată verde sau ca garnitură pentru un fel de mâncare din carne, pește sau fructe de mare. Am înghețat jumătate.
Ingrediente Chiftele de păstârnac cu spanac şi brânză de capră
2 pastarnaci frumoși -500 gr
2 cepe mici
2 oua
2 linguri bune de faina de naut
2 linguri de smantana
2 linfgri de seminte (amestec: floarea soarelui, lin, susan)
60 gr de brânză de capra
boia de ardei
sare, piper
4 linguri de ulei de cocos