Chiftele de vinete
Reteta culinara Chiftele de vinete din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Chiftele de vinete
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele de vinete
Dacă țineți post și încă aveți vinete coapte la congelator, aceasta poate fi o idee.
350 gr vin coapte si bine scurse 1 ceapă 2 catei de usturoi 2 linguri faina de naut sare piper negru 2 linguri faina alba ulei de prajit Tocam foarte bine vinetele fierte si scurse cu un cutit de pahar sau de lemn. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul și adăugați-le peste vinete. Se adauga sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizează bine compoziția. Luam din compozitie si formam bilute in maini egale. Pune faina de grau intr-o farfurie si ruleaza bilutele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am turtit putin. Pune ulei intr-o tigaie si incinge-l. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până se rumenesc frumos. Scoateți chiftelele de pe hârtie absorbantă.Ingrediente Chiftele de vinete
350 gr vine coapte si scurse bine
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri faina de naut
sare
piper negru macinat
2 linguri faina alba
ulei pentru prajit