Chiftele de vinete

Reteta culinara Chiftele de vinete din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Chiftele de vinete

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele de vinete

 

Dacă țineți post și încă aveți vinete coapte la congelator, aceasta poate fi o idee.

350 gr vin coapte si bine scurse 1 ceapă 2 catei de usturoi 2 linguri faina de naut sare piper negru 2 linguri faina alba ulei de prajit Tocam foarte bine vinetele fierte si scurse cu un cutit de pahar sau de lemn. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul și adăugați-le peste vinete. Se adauga sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizează bine compoziția. Luam din compozitie si formam bilute in maini egale. Pune faina de grau intr-o farfurie si ruleaza bilutele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am turtit putin. Pune ulei intr-o tigaie si incinge-l. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până se rumenesc frumos. Scoateți chiftelele de pe hârtie absorbantă.

Ingrediente Chiftele de vinete

350 gr vine coapte si scurse bine

1 ceapa

2 catei de usturoi

2 linguri faina de naut

sare

piper negru macinat

2 linguri faina alba

ulei pentru prajit

Categorii