Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi

Reteta culinara Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi

 

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Cartofi 6 bucăți mari, Dovlecei 1 bucată, Morcov 1 buactă mare, Ouă 2 bucăți, Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri, Pesmet auriu cca. 4-5 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml. Pentru servit: Smântână cca. 200 g. Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de cojă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins. Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși. Spor și poftă bună!

Ingrediente Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi

Cartofi 6 bucăți mari, Dovlecei 1 bucată, Morcov 1 buactă mare, Ouă 2 bucăți, Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri, Pesmet auriu cca. 4-5 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml. Pentru servit: Smântână cca. 200 g.

Cartofi 6 bucăți mari,

Dovlecei 1 bucată,

Morcov 1 buactă mare,

Ouă 2 bucăți,

Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,

Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat ½ lingură,

Boia de ardei dulce 1 lingură,

Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.

Smântână cca. 200 g.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ