Chiftele din cartofi fierti rasi

Reteta culinara Chiftele din cartofi fierti rasi din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Chiftele din cartofi fierti rasi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele din cartofi fierti rasi

 

Au iesit 33 de bucati.

1 kg cartofi 1 ceapa 4 catei de usturoi putin cimbru uscat 1 lingura de sare sau dupa gust 2 oua In plus: 250 ml ulei pentru prajit

Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se decojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron.

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt, apoi se pune peste cartofi.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza in castron.

Cartofii, ceapa si usturoiul se amesteca cu putin cimbru uscat, sare, dupa gust, si doua oua.

Se pun circa 250 ml ulei untr-o tigaie si se lasa sa se incinga. Se formeaza chiftelele cu mainile umede, apoi se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.

Ingrediente Chiftele din cartofi fierti rasi

1 kg cartofi

1 ceapa

4 catei de usturoi

putin cimbru uscat

1 lingura de sare sau dupa gust

2 oua

In plus:

250 ml ulei pentru prajit

Categorii