Chiftele in sos de branzeturi

Reteta culinara Chiftele in sos de branzeturi din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftele in sos de branzeturi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele in sos de branzeturi

 

  Multumesc Rocsi

 

INGREDIENTE
Chiftele 1 kg carne tocata amestec 1 ceapa 1 morcov 1 ou 200 g paine feliata patrunjel verde marar verde sare piper boia de ardei dulce usturoi 100 ml lapte Sos 1 lingura cu varf de unt 1 lingura faina 400 ml lapte 100 g cascaval 100 g mozzarella 50 g parmezan sare piper

Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa.

Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine.

Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam carnea,painea,oul batut,ceapa stoarsa bine de apa,condimente dupa gust,restul de ingrediente si amestecam bine si lasam la rece 30 min.

Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul inchins.Le scoatem pe un servetel de bucatarie.

Sosul-dam prin razatoare branzeturile.

Intr-o oala adaugam untul si cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine adaugand in fir subtire laptele caldut.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana,adaugam branzeturile si potrivim de condimente dupa gust,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam chiftelele in sos si servim cat este cald.

Ingrediente Chiftele in sos de branzeturi

Chiftele

1 kg carne tocata amestec

1 ceapa

1 morcov

1 ou

200 g paine feliata

patrunjel verde

marar verde

sare

piper

boia de ardei dulce

usturoi

100 ml lapte

Sos

1 lingura cu varf de unt

1 lingura faina

400 ml lapte

100 g cascaval

100 g mozzarella

50 g parmezan

sare

piper

Categorii