Chiftele in sos de branzeturi
Reteta culinara Chiftele in sos de branzeturi din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftele in sos de branzeturi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele in sos de branzeturi
Multumesc Rocsi
INGREDIENTE
Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa.
Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine.
Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam carnea,painea,oul batut,ceapa stoarsa bine de apa,condimente dupa gust,restul de ingrediente si amestecam bine si lasam la rece 30 min.
Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul inchins.Le scoatem pe un servetel de bucatarie.
Sosul-dam prin razatoare branzeturile.
Intr-o oala adaugam untul si cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine adaugand in fir subtire laptele caldut.
Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana,adaugam branzeturile si potrivim de condimente dupa gust,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Adaugam chiftelele in sos si servim cat este cald.
Ingrediente Chiftele in sos de branzeturi
Chiftele
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa
1 morcov
1 ou
200 g paine feliata
patrunjel verde
marar verde
sare
piper
boia de ardei dulce
usturoi
100 ml lapte
Sos
1 lingura cu varf de unt
1 lingura faina
400 ml lapte
100 g cascaval
100 g mozzarella
50 g parmezan
sare
piper