Chiftele in sos de morcovi si ceapa

Reteta culinara Chiftele in sos de morcovi si ceapa din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftele in sos de morcovi si ceapa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele in sos de morcovi si ceapa

 

INGREDIENTE
Chiftele in sos de morcovi si ceapa Ingrediente Chiftele : 500 gr carne tocata de vita 1 ou 2 lg pesmet Patrunjel tocat marunt Sare Piper Boia 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi dat pe razatoare Se pot folosi in cantitati mai mari condimentele, dupa gust. Sos: 2 cepe 4 morcovi mari 200 ml vin alb 350 ml apa+1 cub knorr cu gust de carne (sau 350 ml supa de vaca) 1 lingura de faina Sare Piper Ulei de masline Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se prajesc. Sosul : Morcovii si ceapa se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se pun la calit in ulei de masline pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute. Cand vedem ca sunt moi, se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga vinul, lasam 2-3 pana se evapora alcoolul. Se adauga supa sau apa si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute. Dupa 10 minute, se pune totul intr-un blender si se tritureaza pana obtinem un sos fin. Sosul obtinut se pune din nou in cratita, adaugam chiftelele prajite si mai lasam sa fiarba totul, pentru 10 minute. La sfarsit am pus patrunjel tocat marunt. Pofta buna!

Ingrediente Chiftele in sos de morcovi si ceapa

Chiftele in sos de morcovi si ceapa

Ingrediente

Chiftele :

500 gr carne tocata de vita

1 ou

2 lg pesmet

Patrunjel tocat marunt

Sare

Piper

Boia

1/2 ceapa tocata marunt

1 catel de usturoi dat pe razatoare

Se pot folosi in cantitati mai mari condimentele, dupa gust.

Sos:

2 cepe

4 morcovi mari

200 ml vin alb

350 ml apa+1 cub knorr cu gust de carne (sau 350 ml supa de vaca)

1 lingura de faina

Sare

Piper

Ulei de masline

Categorii