Chiftele in sos de vin rosu

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si piper, se omogenizeaza bine, se formeaza chiftelele cu lingura si se prajesc in unt cat sa prinda culoare si se scot intr-un castron separat. Peste untul ramas in tigaie se toarna vinul si cand a scazut putin se toarna si supa concentrata de vita, se da intr-un clocot.Lichidul din tigaie trebuie sa acopere morcovii, daca este necesar se mai adauga supa de vita. Se pun inapoi in tigaie chiftelele, morcovii si ceapa taiata in jumatati(se scoate la final). Se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit 1 ora, timp in care chiftelele se intorc in mod regulat. Cand morcovii sunt bine patrunsi, atunci este mancarea gata.Se poate servi cu paste si parmezan ras deasupra sau cu piure de cartofi si telina. Pofta buna!

Ingrediente Chiftele in sos de vin rosu

300 gr. carne tocata amestec(porc si vita)

300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin

condimente pt. carne

piper

1 ou

patrunjel proaspat tocat

1 ceapa

5 morcovi taiati in jumatati

supa concentrata de vita

200 ml. vin rosu

unt pt. prajit.

Categorii