Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci
Când se instalează toamna, chiftele marinate devin un fel principal, savurat alături de piure din cartofi/ orez alb sau paste, lunar. Acum că Bucătăraș Suprem ne-a provocat pentru concursul rețete inspirate de toamnă, am cotrobăit pe site și am găsit la Mokuska, o reteță tare faină https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-marinate-65092.html, care am înnobilat-o, în loc de sos de roșii am folosit un borcan de zacuscă a la Panacris și ciuperci, iar la chiftele, am scos cartoful și am adăugat pesmetul, nu clasica felie de pâine înnmuiată. Chiar au avut success, față de anostele chiftele marinate simple în bulion de roșii, asezonat cu mirodenii și lămîie. :))) Gata cu vorba, să trecem la treabă. Spor și poftă bună!
Ingrediente Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci
Carne tocata amestec porc+vită cca. 1000 g,
Ulei de palmier cca. 500 ml,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Sare de mare,
Piper proaspăt măcinat,
Boia de ardei dulce,
Usturoi 4-5 căței,
Pesmet 3 linguri,
Ouă 4 bucăți.
Pentru sos:
Zacsucă 1 borcan de cca. 400 g,
Ciuperci feliate 1 conservă,
Foi de dafin mici 2 bucăți,
Piper mixt (roșu, alb, verde, coriandru) 1 linguriță,
Roșii în bulion 1 conservă.