Chiftele vegetale cu branza de vaci

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chiftele vegetale cu branza de vaci

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem amestecati cu 2 lingurite rase de sare intr-o sita sa se inmoaie si sa se scurga apa din ei. Punem cartofii la fiert in apa cu sare (ca sa fiarba mai repede eu i-am taiat in mai multe bucati). Se incearca cu o furculita si cand intra usor in ei inseamna ca au fiert suficient. Cand sunt gata fierti, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Cartofii fierti se zdrobesc ca pentru piure. Peste ei adaugam 1-2 lingurite rase de boia, 1/4 lingurita piper alb, chimen, cimbru, marar si branza sfaramata bine si se amesteca. Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 2 linguri de ulei de masline si le punem peste cartofi. Stoarcem bine dovleceii rasi si ii amestecam cu 3-4 linguri de faina si 3-4 linguri de pesmet, apoi ii adaugam peste celelalte componente ale aluatului. Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam peste aluatul format, omogenizand totul bine. Punem vasul cu aluat la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. Pregatim vasul pentru prajit, punand ulei de floarea soarelui cam de 1-2 degete, astfel incat chiftelele sa inoate putin in ulei. Pregatim intr-un vas cam 10 linguri de faina alba amestecata cu 2-3 lingurite de boia dulce (sau chiar 4-5 daca va plac picante), iar in alt vas pesmetul. In timp ce uleiul se incinge, modelam chiftelele, luand din compozitie cate o lingura si trecand apoi compozitia respectiva prin faina, urmata de pesmet, iar la sfarsit le aplatizam putin. Punem pe rand chifetele in cratita cu ulei incins, atatea cate incap fara sa se suprapuna. Cand se rumenesc pe o parte, le intoarcem cu o paleta pe cealalta si apoi le scoatem intr-un vas cu gratar deasupra ca sa se scurga uleiul din ele. Daca vrem sa facem chiftele mai dietetice, putem tapeta o tava cu unt si putina faina si le punem la copt in cuptor pana se rumenesc. Eu am preferat sa le prajesc. Dupa ce sunt gata, le punem intr-un vas termorezistent pana la servire. Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan, sos de usturoi, smantana dulce sau simple. Sunt bune si reci, ca aperitiv sau gustare.

Ingrediente Chiftele vegetale cu branza de vaci

2 bucati zuchini sau dovlecei mici (cam 300 g)

4 bucati cartofi medii (cam 400 g)

400 g branza de vaci sau 200 g branza de burduf

sare

piper alb

chimen

marar

cimbru

boia de ardei

4 oua

faina

pesmet

ulei pentru prajit

2 linguri ulei de masline pentru compozitie.

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni