Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

Reteta culinara Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

 

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

 

INGREDIENTE
Pentru chiftele 500g carne tocata amestec 1 ceapa 2 oua 3 felii franzela 1 legatura marar boia piper sare Pentru maioneza 1 galbenus de ou crud 1 lingurita mustar 150ml ulei zeama de lamaie sare Pentru salata 2 cepe rosii 100ml otet 100ml apa sare 150g smantana

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Ingrediente Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

Pentru chiftele

500g carne tocata amestec

1 ceapa

2 oua

3 felii franzela

1 legatura marar

boia

piper

sare

Pentru maioneza

1 galbenus de ou crud

1 lingurita mustar

150ml ulei

zeama de lamaie

sare

Pentru salata

2 cepe rosii

100ml otet

100ml apa

sare

150g smantana

Categorii