Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana
Reteta culinara Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana
Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99) si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.
INGREDIENTE
Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.
Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.
Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.
Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.
Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.
Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.
Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.
Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.
Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.
Se lasa la frigider 30 de minute.
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Ingrediente Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana
Pentru chiftele
500g carne tocata amestec
1 ceapa
2 oua
3 felii franzela
1 legatura marar
boia
piper
sare
Pentru maioneza
1 galbenus de ou crud
1 lingurita mustar
150ml ulei
zeama de lamaie
sare
Pentru salata
2 cepe rosii
100ml otet
100ml apa
sare
150g smantana