Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

 

 Când văd o chifteluță, nu-i pot rezista !!! Așa că pregătesc periodic chiftele de preferință marinate în sos de roșii. va veni primavara cu verdeata. așa că am folosit ceapă și usturoi verde în chiftele mele.  

700 gr carne de porc tocata 1 lingură vârf de zaatar 2 catei de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri pesmet granulat 1 sau sare piper negru Ulei de prajit Sos Pt: Ulei de chiftele, 1 ceapa rosie  2 frunze verzi de dafin  700 ml suc roșu producție proprie  paprika  sare busuioc tocat  Cartofi noi fierti cu patrunjel verde - de servit. Tăiați usturoiul și ceapa verde în bucăți mici. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date: ceapa, usturoi, sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncați tulpinile fragede de pătrunjel verde, acestea sunt tocate și folosite în diverse preparate. Se omogenizează amestecul de chiftele. Puteți pregăti acest amestec din timp și îl puteți păstra la frigider, rece. Se formează chiftele de mărimea ta preferată. De data aceasta am făcut chiftele mai mici, rotunjite. Se prepara sosul prajind o ceapa taiata in jumatate in putin ulei. Uleiul se poate lua si din cel prajit. Se pun uleiul si foile de dafin putin sparte. Dafinul spart, dar deloc, va elibera mai bine aromele. Se adauga putina boia pentru culoare si se toarna imediat supa de rosii peste ea. Asezonam sosul cu sare, piper si putin busuioc tocat. Prăjiți ușor chiftelele în ulei încins. Trebuie doar să prăjiți chiftelele foarte puțin pentru a le transfera direct în sosul de roșii de lângă el. Adăugați încă un clocot bun la chiftelele înmuiate în sos de roșii. Serviți chiftelele marinate cu paste sau piure de cartofi. We had the garnish sliced ​​new boiled potatoes with green parsley. I also prefer pickles. Good appetite !!!

Ingrediente Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

700 gr carne porc tocata

1 lingura cu varf zaatar

2 fire usturoi verde

2 fire ceapa verde

2 linguri codite patrunjel tocate

2 linguri pesmet granulat

1 ou

sare

piper negru macinat

Ulei pentru prajit

Pt sos:

Ulei de de la chiftele,

1 ceapa rosie 

2 foi dafin verzi 

700 ml suc rosii

productie proprie 

boia dulce de ardei 

sare

busuioc maruntit 

Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .

Categorii