Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

 

 Eu cand vad o chifteluta nu-i rezist !!! Asa ca periodic prepar chiftelute de preferinta marinate in sos tomat . primavara a vine cu verdeata. asa ca am folosit la chiftelutele mele ceapa si usturoi verde .  

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
700 gr carne porc tocata 1 lingura cu varf zaatar 2 fire usturoi verde 2 fire ceapa verde 2 linguri codite patrunjel tocate 2 linguri pesmet granulat 1 ou sare piper negru macinat Ulei pentru prajit Pt sos: Ulei de de la chiftele, 1 ceapa rosie  2 foi dafin verzi  700 ml suc rosii productie proprie  boia dulce de ardei  sare busuioc maruntit  Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit . Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate . Omogenizati amestecul pentru chiftelute . Se poate prepara acest amestec din timp si se pastreaza la frigider , la rece . Se formeaza chiftelute de marimea preferata . De aceasta data eu am facut chiftelute rotunjite mai maruntele . Preparati sosul prajind o ceapa taiata in doua in putin ulei . Uleiul poate fi luat si din cel ce se prajesc chiftelele . Puneti in ulei si foile de dafin usor rupte . Dafinul rupt dar nu de tot va elibera mai bine aromele . Puneti putina boia de ardei pentru culoare si imediat turnati deasupra bulionul de rosii . Condimentati sosul cu sare , piper si putin busuioc tocat . Prajiti usor chiftelutele in ulei incins. Nu este nevoie sa prajiti chiftelutele decat foarte putinpentru ca le transferati direct in sosul tomat de alaturi . Mai dati un clocot bun chiftelutelor imbaiate in sos tomat . Serviti chiftelutele marinate alaturi de paste sau pireu de cartofi . Noi am avut garnitura feliute de cartofi noi fierti cu patrunjel verde . Eu prefer alaturi si castraveti murati . Pofta buna !!!

Ingrediente

  • 700 gr carne porc tocata
  • 1 lingura cu varf zaatar
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri codite patrunjel tocate
  • 2 linguri pesmet granulat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • Ulei pentru prajit
  • Pt sos:
  • Ulei de de la chiftele,
  • 1 ceapa rosie 
  • 2 foi dafin verzi 
  • 700 ml suc rosii
  • productie proprie 
  • boia dulce de ardei 
  • sare
  • busuioc maruntit 
  • Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .

Categorii

Retete similare