Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Două zile la rând am făcut câte ceva din cartofi, pentru că ne plac mult aceste preparate. De această dată am făcut niște chifteluțe, pe care le-am copt în cuptor, nu le-am prăjit și cărora le-am asociat un sos picant. În loc de făină albă, am folosit pesmet. Astfel, chifteluțele nu au fost lipicioase și a fost mai ușor să le modelez. În plus, pesmetul absoarbe mai bine umezeala ingredientelor lichide. Combinația de chifteluțe de cartofi și sos picant a fost foarte bună și pe placul nostru. Din ingredientele de mai jos am făcut 20 de chifteluțe, câte 5/porție.
Ingrediente Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Pentru chifteluțe:
5-6 cartofi medii
1 ou
3-4 linguri de pesmet
1 legătură de mărar
50 grame de telemea
50 de grame de unt
sare
piper
pesmet pentru modelat chifteluțele
Pentru sosul picant:
1 ceapă galbenă mare
5-6 caței de usturoi
1 roșie mare (sau 2, medii)
150-200 ml de suc de roșii
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
1 linguriță de boia dulce (cu ierburi)
1 linguriță rasă de chilli
1 linguriță de oregană
2 lingurițe de zahăr tos
1 linguriță rasă de sare extrafină
1/2 linguriță de piper
1 linguriță de amidon alimentar
100 ml de supă concentrată (sau apă)
Pentru decor:
pătrunjel tocat