Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute de cartofi, cu sos picant

 

Două zile la rând am făcut câte ceva din cartofi, pentru că ne plac mult aceste preparate. De această dată am făcut niște chifteluțe, pe care le-am copt în cuptor, nu le-am prăjit și cărora le-am asociat un sos picant. În loc de făină albă, am folosit pesmet. Astfel, chifteluțele nu au fost lipicioase și a fost mai ușor să le modelez. În plus, pesmetul absoarbe mai bine umezeala ingredientelor lichide. Combinația de chifteluțe de cartofi și sos picant a fost foarte bună și pe placul nostru. Din ingredientele de mai jos am făcut 20 de chifteluțe, câte 5/porție.

Ingrediente Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Pentru chifteluțe:

5-6 cartofi medii

1 ou

3-4 linguri de pesmet

1 legătură de mărar

50 grame de telemea

50 de grame de unt

sare

piper

pesmet pentru modelat chifteluțele

Pentru sosul picant:

1 ceapă galbenă mare

5-6 caței de usturoi

1 roșie mare (sau 2, medii)

150-200 ml de suc de roșii

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

1 linguriță de boia dulce (cu ierburi)

1 linguriță rasă de chilli

1 linguriță de oregană

2 lingurițe de zahăr tos

1 linguriță rasă de sare extrafină

1/2 linguriță de piper

1 linguriță de amidon alimentar

100 ml de supă concentrată (sau apă)

Pentru decor:

pătrunjel tocat

Categorii