Chiftelute de ciuperci de padure

Reteta culinara Chiftelute de ciuperci de padure din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Chiftelute de ciuperci de padure

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute de ciuperci de padure

 

Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatesc tocanite, iar piciorusele le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute. De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE
-250 gr ciuperci de padure -2 catei de suturoi -2 cartofii medii -1 morcov -2 oua -50 gr pesmet -patrunjel verde tocat -sare -piper -nucsoara macinata -ulei pentru prajit

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne , ciurul mic.

Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare,piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul,patrunjelul verde si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. Daca iese prea moale se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse nu ar mai trebui sa adaugati nimic ( se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).

Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.

Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.

Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.

Ingrediente Chiftelute de ciuperci de padure

-250 gr ciuperci de padure

-2 catei de suturoi

-2 cartofii medii

-1 morcov

-2 oua

-50 gr pesmet

-patrunjel verde tocat

-sare

-piper

-nucsoara macinata

-ulei pentru prajit

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ