Chiftelute din cartofi

O reteta prietenoasa pentru buget. Simpla si buna.

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute din cartofi

6 cartofi, curatati si spalati, se dau pe razatoarea mica, sau se pun la robotul de bucatarie, cum am facut eu, si astfel operatiunea s-a finalizat intr-un minut.

Cartofii rasi se scurg bine-bine, se amesteca cu 1-2 oua, 2 linguri faina, sare, boia, piper. Se formeaza chiftelute care se aplatizeaza cu mana si se pun la prajit in ulei bine incins, la foc mic. 5 minute pentru fiecare parte sau pana se fac aurii-maronii.

Se scot pe hartie absorbanta. Deasupra am pus iaurt.

Am facut rapid o salata „primavera” cu salata verde, ridichi, ceapa verde si feta, cu vinegreta. Si am terminat carnaciorul picant care se plictisea prin frigider.

Ingrediente Chiftelute din cartofi

6 cartofi

1-2 oua

2 linguri faina

sare

boia

piper

Categorii