Chiftelute din guvizi de apa dulce
Instructiuni de preparare Chiftelute din guvizi de apa dulce
Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.
In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se pot servi atat calde cat si reci.
Ingrediente Chiftelute din guvizi de apa dulce
2 kg guvizi de apa dulce
6 catei de usturoi uscat si o legatura de usturoi verde sau dupa gust
4 fire de ceapa verde si o ceapa uscata
o felie de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine
1-2 legaturi marar
jumatate legatura de patrunjel
sare
piper dupa gust
2 oua
faina
ulei pentru prajit .