Chiftelute in sos de smantana si mustar

Reteta culinara Chiftelute in sos de smantana si mustar din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute in sos de smantana si mustar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute in sos de smantana si mustar

 

„Rețete de suflet” Aceste chiftele în sos sunt atât de minunate, încât după ce le-am mâncat, am „șters” farfuriile cu pâine! Sunt foarte gustoase, perfecte pentru cină sau prânz! Merg de minune cu un piure de cartofi, paste sau orez! Ne-a plăcut această rețetă! Am ales să pregătesc chiftelele la cuptor, dar le puteți prăji dacă vă place mai mult prăjite.

Pentru chiftele: 500 gr amestec de carne tocata (vita + porc) 1 felie de pâine 1 ceapa potrivita 1 sau 1/2 legatura de patrunjel verde sare piper paprika Pentru sos de smantana si mustar: 1 ceapa potrivita 1 lingura mustar 200 ml smantana de gatit 250 ml de supă sau apă 2 linguri ulei de masline 20 gr unt oregano uscat (optional) patrunjel verde Chifteluțe: Tocați mărunt ceapa curățată. Tăiați pătrunjelul verde. Treceți pâinea prin apă, scurgeți-o bine și fărâmițați-o. Intr-un castron amestecam carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul. Se condimentează totul cu sare, piper și boia. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Luați din compoziția de carne, formați bile potrivite și puneți-le în tavă. Se dau chiftelele la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Cand s-au rumenit si patruns le scoatem din cuptor. Pregătiți  sosul de smântână cu muștar: Tocați mărunt ceapa curățată. Pune uleiul și untul într-o cratiță. Adăugați ceapa, adăugați câteva linguri de apă. Lasam ceapa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga mustarul, se amesteca bine, apoi se toarna supa si smantana. Se presara sare, piper si oregano uscat, se lasa sosul sa fiarba 3 minute. Se elibereaza chiftelele in sosul fiert, se reduce focul la mic si se lasa pe foc inca 5 minute. Se amestecă o dată, de două ori. Opreste focul dupa 5 minute, da-le deoparte si presara patrunjel verde deasupra. Poftă bună! Sursa de inspiratie

Ingrediente Chiftelute in sos de smantana si mustar

Pentru chiftele: 500 gr carne tocata amestec (vita + porc) 1 felie de paine 1 ceapa potrivita 1 ou 1/2 legatura patrunjel verde sare piper boia de ardei dulce Pentru sosul de smantana si mustar: 1 ceapa potrivita 1 lingura mustar 200 ml smantana de gatit 250 ml supa sau apa 2 linguri ulei de masline 20 gr unt oregano uscat (optional) patrunjel verde

500 gr carne tocata amestec (vita + porc)

1 felie de paine

1 ceapa potrivita

1 ou

1/2 legatura patrunjel verde

sare

piper

boia de ardei dulce

1 ceapa potrivita

1 lingura mustar

200 ml smantana de gatit

250 ml supa sau apa

2 linguri ulei de masline

20 gr unt

oregano uscat (optional)

patrunjel verde

Categorii