Chiftelute in susan sau pesmet
Reteta culinara Chiftelute in susan sau pesmet din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute in susan sau pesmet
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute in susan sau pesmet
Retete de Paste De sarbatorile astea am pregatit si niste chiftelute, daruite cu susan iar pentru mofturi le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Erau mai sanatoase prajite la cuptor, dar o data pe an merge asa.
800 g carne de porc tocata nu foarte grasa 1 cartofi maricel 2-3 catei de usturoi 1 sau sare, piper dupa gust 1 lg de pesmet patrunjel verde tocat seminte de susan biscuit ulei de prajitPuneți carnea tocată într-un bol. Cartoful se curata, se spala si se pune pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine si apoi se pune peste carne. Adăugați usturoiul zdrobit și oul. Frământați bine cu mâna. Se condimenteaza cu sare, piper, se adauga pesmet si patrunjel verde tocat. Amesteca bine. Dați amestecul la rece timp de o oră.
Intr-un vas adanc se pun semintele de susan, se pun pesmetul separat.
Cu mainile umede se formeaza bilute, se ruleaza in susan sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Când sunt gata, scoateți-le pe prosoape de hârtie pentru a obține excesul de ulei.
Poftă bună!
Ingrediente Chiftelute in susan sau pesmet
800 g carne tocata de porc nu foarte grasa
1 cartof maricel
2-3 catei de usturoi
1 ou
sare, piper dupa gust
1 lg de pesmet
patrunjel verde tocat
seminte de susan
pesmet
ulei pentru prajit