Chiftelute in susan sau pesmet

Reteta culinara Chiftelute in susan sau pesmet din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute in susan sau pesmet

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute in susan sau pesmet

 

Retete de Paste De sarbatorile astea am pregatit si niste chiftelute, daruite cu susan iar pentru mofturi le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Erau mai sanatoase prajite la cuptor, dar o data pe an merge asa.

800 g carne de porc tocata nu foarte grasa 1 cartofi maricel 2-3 catei de usturoi 1 sau sare, piper dupa gust 1 lg de pesmet patrunjel verde tocat seminte de susan biscuit ulei de prajit

Puneți carnea tocată într-un bol. Cartoful se curata, se spala si se pune pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine si apoi se pune peste carne. Adăugați usturoiul zdrobit și oul. Frământați bine cu mâna. Se condimenteaza cu sare, piper, se adauga pesmet si patrunjel verde tocat. Amesteca bine. Dați amestecul la rece timp de o oră.

Intr-un vas adanc se pun semintele de susan, se pun pesmetul separat.

Cu mainile umede se formeaza bilute, se ruleaza in susan sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Când sunt gata, scoateți-le pe prosoape de hârtie pentru a obține excesul de ulei.

Poftă bună!

Ingrediente Chiftelute in susan sau pesmet

800 g carne tocata de porc nu foarte grasa

1 cartof maricel

2-3 catei de usturoi

1 ou

sare, piper dupa gust

1 lg de pesmet

patrunjel verde tocat

seminte de susan

pesmet

ulei pentru prajit

Categorii