Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Unii susțin că cele mai sănătoase chifteluțe sunt cele făcute la cuptor, dar totuși, cele mai gustoase (chiar dacă nu la fel de sănătoase) sunt cele prăjite. Am făcut aceste chifteluțe din carne tocată amestec (porc și vită) și au ieșit foarte bune și îmbietoare. Pentru a atenua puțin gustul prăjelii, le-am asociat cu niște cartofi natur. A fost un prânz pe cinste...! Din ingredientele de mai jos am făcut 62 de chifteluțe, câte 3/porție.
Ingrediente Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Pentru chifteluțe:
400 carne de vită
600 pulpă de porc
1 ceapă galbenă, mare
4 căței de usturoi
3 ouă
1 cartof crud
2 felii de pâine
lapte dulce pentru înmuiat pâinea
ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
sare
piper
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
făină pentru modelat chifteluțele
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Pentru sos:
700 ml de suc de roșii
1 lingură încărcată de făină albă
2-3 lingurițe de zahăr
1 linguriță rasă de sare extrafină
2 cepe (una galbenă, una roșie)
4 căței de usturoi
1 frunză de dafin
1 linguriță de oțet de mere (opțional)
piper
apă
Pentru garnitură:
cartofi roz, fierți natur
1/2 legătură de mărar