Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute marinate, cu cartofi natur

 

Unii susțin că cele mai sănătoase chifteluțe sunt cele făcute la cuptor, dar totuși, cele mai gustoase (chiar dacă nu la fel de sănătoase) sunt cele prăjite. Am făcut aceste chifteluțe din carne tocată amestec (porc și vită) și au ieșit foarte bune și îmbietoare. Pentru a atenua puțin gustul prăjelii, le-am asociat cu niște cartofi natur. A fost un prânz pe cinste...! Din ingredientele de mai jos am făcut 62 de chifteluțe, câte 3/porție.

Ingrediente Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Pentru chifteluțe:

400 carne de vită

600 pulpă de porc

1 ceapă galbenă, mare

4 căței de usturoi

3 ouă

1 cartof crud

2 felii de pâine

lapte dulce pentru înmuiat pâinea

ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa

sare

piper

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

făină pentru modelat chifteluțele

ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru sos:

700 ml de suc de roșii

1 lingură încărcată de făină albă

2-3 lingurițe de zahăr

1 linguriță rasă de sare extrafină

2 cepe (una galbenă, una roșie)

4 căței de usturoi

1 frunză de dafin

1 linguriță de oțet de mere (opțional)

piper

apă

Pentru garnitură:

cartofi roz, fierți natur

1/2 legătură de mărar

Categorii