Chili con carne

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei. (Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.) Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită. Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul. Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când. La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust. Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel. Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.

Ingrediente Chili con carne

500g de carne tocată de vită

160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie

gata preparată)

150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe)

1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt

1 ceapă medie tocată mărunt

½ linguriţă de chimion măcinat

1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final)

2-3 linguri de ulei

½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt)

sare şi piper după gust

frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Categorii