Chili con carne
Instructiuni de preparare Chili con carne
Se alege fasolea, se spala bine; se fierbe in doua, trei ape. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, care trebuie sa ramana trasnsparenta. Se transfera intr-o cratita care va merge la cuptor.
Se adauga carnea tocata in grasimea ramasa si se prajeste bine; se pune apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs . Se repune intr-o alta tigaie cu o lingura de ulei.
Se curata usturoiul si se taie marunt. Se curata ardeii, se spala si se taie fasii sau cubulete. Se adauga la carne si se caleste totul cateva minute.
Se scurge fasolea si se adauga impreuna cu rosiile din conserva la compozitia de carne. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se condimenteaza bine cu praf de chili , oregano, chimion, piper, sare si scortisoara.
Se toarna supa peste amestec. Chili con carne se tine la cuptor cca. 30 de minute, la foc mediu . Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez sau ca atare.
Ingrediente Chili con carne
600 g. carne tocata de vita
2 cepe mari
4 linguri ulei de masline
800 g. fasole boabe
1 conserva mare de rosii
250 ml. supa
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 lingurita praf de chili sau 1-2 ardei iuti
2-3 catei usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita piper
sare dupa gust
1 varf de cutit scortisoara