Chili con Carne reteta texana

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chili con Carne reteta texana

Se incinge uleiul intr-o oala, se pune carnea tocata si se prajeste bine. Se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si chimenul tocat. Sare si piper. Se adauga ardeiul iute tocat marunt, bucatele de rosii, pasta de rosii. Se lasa 5 min. la foc mic. Adăugați sucul de vită și gătiți timp de 10 minute. Dupa aceea adaugam fasolea, porumbul si ardeiul gras taiate cubulete, punem oregano, apoi ciocolata taiata bucatele. Se fierbe la foc mic cca. 10-12 min. Mâncarea are cel mai bun gust dacă o lași să se răcească aproximativ 24 de ore și apoi o reîncălziți.

Ingrediente Chili con Carne reteta texana

( Porţie pentru 4 persoane )

800 gr carne măcinată de vită

2 cepe mari

2 căţei de usturoi

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă sare

2 linguriţe chimion tocat

ardei iute proaspăt + ardei iute din oţet ( după gust

chili trebuie să fie cel putin iutişor )

100 gr pastă de roşii

1 conserva roşii în bucăţi ( aprox. 420 gr )

300 ml zeamă de vită

200 gr porumb dulce ( fiert )

1-2 ardei graşi ( în funcţie de mărime )

1 conservă fasole Kidney ( 420 gr )

2 linguriţe Oregano uscat

100 gr ciocolată amară ( min 80% cacao )

Categorii