Chilli con carne
Reteta culinara Chilli con carne din categoria Mancaruri cu carne. Specific Mexic. Cum sa faci Chilli con carne
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chilli con carne
Sunt sigura ca toti pasionatii de gatit au auzit pe undeva de reteta asta. Nu va spun eu prea multe despre ea si nici nu va fac nici o analiza a retetei, dar va spun ca provine din Mexic, se face cu carne tocata de vita sau porc, este condimentata, asa cum imi place mie, se foloseste ardei iute, chimion macinat, paprika afumata, rosii si desigur fasole neagra cu bobul mare...Aici eu am inlocuit fasolea neagra cu fasolea alba cu bobul mic, adusa de la neamurile de la tzara...Reteta este super buna si aduce o schimbare, pentru noi, mai conservatori in a gati fasolea. Este foarte gustoasa si foarte versatila, se pot adauga dupa preferinte legume, se poate servi cu orez fiert simplu si cu diferite salate. Iar daca se foloseste fasole de la conserva se prepara si foarte repede.
Ingrediente Chilli con carne
800 gr pulpa de porc(sau vita sau in amestec)
3-4 linguri ulei de masline
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1/2 ardei iute rosu
1 lingurita paprika afumata
1 lingurita chimion zdrobit in mojar
sare si piper proaspat macinat dupa gust
2 linguri pline de concentrat de rosii
2 linguri pasta de ardei copt
1-2 linguri frunze uscate de coriandru
1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt
500 ml suc de rosii(facut in casa)
cateva felii de ardei jalapenos de la borcan
350-400 gr fasole uscata