Chocolate babka buns

Reteta culinara Chocolate babka buns din categoria Prajituri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Chocolate babka buns

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chocolate babka buns

 

Pe internet sunt tot felul de retete cu aceste prajituri delicioase, cu diverse umpluturi. Am vizionat un videoclip cu Donald Skehan pentru a vedea cum este modelat aluatul. Cert e ca nu am primit 2 la fel :)) Cred ca a trebuit sa fac aluatul putin mai mult (inalt) pentru a face bucla mai frumoasa. Va sfatuiesc sa folositi doar crema de ciocolata (ex. nutella) pentru a le umple. Pentru că nu aveam suficientă smântână, am folosit și ciocolată dată pe răzătoare, și nu se lipește de aluat.

-pentru aluat: 1 ou la temperatura camerei 250 ml lapte călduț 500g faina 1 plic praf de copt 4 g drojdie 3 linguri de zahar 100 g unt (peste 80% grasime) 1 praf de sare cardamom -pentru umplere: 50 g crema de ciocolata nutela 50 g ciocolată neagră 20 g unt topit 1 sau

Cerneți făina într-un bol, adăugați drojdia și praful de copt și sarea și faceți o gaură în mijlocul lor. Bateți oul cu zahărul și adăugați-l peste făină. De asemenea, se adauga laptele caldut si untul topit si racit si se amesteca cu o spatula faina cu compozitia lichida, aducand faina din exterior spre interior. Adăugați cardamomul și continuați să amestecați. Transferați aluatul pe masa de lucru făinată și frământați-l până obțineți un aluat elastic. Transferați aluatul în bol, acoperiți-l cu folie alimentară și puneți vasul într-un loc cald și lăsați-l să crească.

După ce a crescut, se taie în jumătate și se întinde jumătate din aluat într-un dreptunghi. Întindeți crema de ciocolată pe toată jumătatea inferioară a aluatului și apoi aduceți jumătatea superioară a aluatului peste ea. Apăsați ușor cu degetele pentru a lipi cele 2 jumătăți. Tăiați aluatul pe verticală în 8 bucăți egale și apoi tăiați fiecare bucată în 2, dar deloc. Lăsați vârful aluatului pe deget. Va rezulta o bucată de aluat asemănătoare cu pantalonii.

Luați cele 2 bucăți de aluat și întoarceți-le spre exterior, apoi se ridică bucata din dreapta și se rotește în sus și se pune dedesubt, iar cea din stânga se aduce peste cealaltă parte.

Pentru a doua bucata de aluat nu am avut nutella si am topit untul, am uns foaia de aluat pe jumatatea de jos, apoi am presarat ciocolata pe razatoare. Am urmat aceiași pași ca mai sus. Ideal ar fi sa folosesti doar nutella, pentru ca se intinde mai usor si ramane fix pe aluat. Ciocolata nu se lipeste de aluat.

Dupa ce ati terminat de pregatit fiecare bucata de aluat, mai lasati-le la crescut 25 de minute in tava tapetata cu hartie de copt, apoi ungeti-le cu ou batut si introduceti tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute pana când se rumenesc frumos.

Ingrediente Chocolate babka buns

-pentru aluat:

1 ou la temperatura camerei

250ml lapte călduț

500g făină

1 plic praf de copt

4g drojdie

3 linguri zahăr

100g unt (peste 80% grăsime)

1 praf de sare

cardamon

-pentru umplut:

50g cremă de ciocolată nutela

50 g ciocolată amăruie

20g unt topit

1 ou

Categorii