Chou-uri cu Mascarpone

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chou-uri cu Mascarpone

Se pun pe foc, intr-o craticioara, 200 ml de apa, untul si sarea si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza faina impreuna cu zaharul (deodata) si se amesteca pana ce se formeaza un bulgare de aluat care se desprinde de fundul vasului. Se pune aluatul intr-un castron, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga ouale unul cate unul. Se toarna aluatul intr-un cornet mare si se fac rozete (diametrul circa 5 cm) direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt, lasandu-se putina distanta intre ele. Se dau la cuptorul incins la 200°, se coc 25 de minute, se taie in doua pe orizontala si se lasa sa se raceasca. Se curata capsunile, se trec jumatate din ele prin sita (sau se maruntesc in mixer) si se amesteca bine cu 30 g de zahar pudra si cu zeama de lamaie. Se adauga Mascarpone si se pune crema la rece. Restul capsunilor se taie felii. Se ung chou-urile cu crema, se pun jumatatile una peste alta si se pudreaza cu zahar.

Ingrediente Chou-uri cu Mascarpone

Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 50 g unt

1 varf de cutit sare

120 g faina

1 lingura zahar

3 oua

500 g capsuni

40 g zahar pudra

3 linguri zeama de lamaie

250 g Mascarpone.

Categorii