Chouxuri insiropate din aluat dospit

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chouxuri insiropate din aluat dospit

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu faina pana se adauga tot,apoi se acopera cu un prosop si se lasa cel putin 30 de minute sa creasca atat cat sa isi dubleze volumulSe ung cu ulei 12 forme de silicon,potrivit de mari apoi se torna cu lingura compozitia dospita si se da la coptt cca.25 minute la foc potrivit ,sa se rumeneasca usor. Se da in cateva clocote apa cu zaharul pentru sirop iar la sfarsit se da de pe foc si se adauga esenta dupa preferinta si se lasa sa se raceasca Pentru crema mixam cele 2 albusurile cu un praf de sare apoi adaugam 4 linguri de zahar simixam pana se intaresc ca pentru bezea. Cele2 galbenusuri se freaca cu un pic de lapte si amidonul,cu restul de zahar si restul de lapte ramas.Se aseaza castronelul deasupra altuia cu apa fiarta si se amesteca crema incontinuu pana se intareste ,se adauga si bezeaua din albusuri si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena si tare ca consistenta.Se da de pe apa clocotita si adaugam esenta si untul.amestecand continuu pana la incorporarea perfecta.Se lasa sa seraceasca Prajiturelele coapte se insiropeaza bine apoi setaiepartea de deasupra a fiecareia in parte,se toarna crema cu un pos,apoi un strat de frisca,se aseaza capacul prajiturei.Dupa ce am umplut fiecare prajitura insiropata cu crema se decoreaza fiecare cu ciocolata alba.Se da la rece cel putin o ora. Pofta buna!

Ingrediente Chouxuri insiropate din aluat dospit

pentru aluat1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina

sirop250 ml apa.o cana de zahar,esenta

crema 2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt, praf de sare

decor200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Categorii