Chutney de mango
Instructiuni de preparare Chutney de mango
Alegeti un fruct cat mai mare si mai tare, ferm, fara pete. Spalati-l si curatati-l de coaja. Taiati-l bucatele si puneti-l in vasul de mixer sau in blender. Turnati peste el sarea, zaharul, piperul cayenne si nuca de cocos. Mixati pana totul devine o pasta.
Separat, intr-o craticioara micuta puneti uleiul la incalzit iar cand e suficient de cald puneti semintele de mustar si chimen sa pocneasca. Nu tineti pe foc mai mult de 10 secunde dupa ce ati pus semintele. Lasati sa se racoreasca 1 minut, apoi turnati peste sos. Amestecati. Serviti cu orice tip de Pakoras sau aperitive, cu Samosas sau langa orice mancare de cartofi.
Are un gust foarte placut, unic, de dulce-acrisor, care lasa o aroma durabila agreabila pe cerul gurii, o senzatie de curat.
Ingrediente Chutney de mango
1 Mango mare verde, necopt
4 linguri nuca de cocos uscata
1 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita seminte mustar
1/2 lingurita seminte chimen
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura ulei de floarea soarelui sau masline