Chutney de mango

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chutney de mango

Alegeti un fruct cat mai mare si mai tare, ferm, fara pete. Spalati-l si curatati-l de coaja. Taiati-l bucatele si puneti-l in vasul de mixer sau in blender. Turnati peste el sarea, zaharul, piperul cayenne si nuca de cocos. Mixati pana totul devine o pasta.

Separat, intr-o craticioara micuta puneti uleiul la incalzit iar cand e suficient de cald puneti semintele de mustar si chimen sa pocneasca. Nu tineti pe foc mai mult de 10 secunde dupa ce ati pus semintele. Lasati sa se racoreasca 1 minut, apoi turnati peste sos. Amestecati. Serviti cu orice tip de Pakoras sau aperitive, cu Samosas sau langa orice mancare de cartofi.

Are un gust foarte placut, unic, de dulce-acrisor, care lasa o aroma durabila agreabila pe cerul gurii, o senzatie de curat.

Ingrediente Chutney de mango

1 Mango mare verde, necopt

4 linguri nuca de cocos uscata

1 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita seminte mustar

1/2 lingurita seminte chimen

1/2 lingurita sare

1 lingura zahar

1 lingura ulei de floarea soarelui sau masline

Categorii