Ciocolata de casa cu nuci pecan

Reteta culinara Ciocolata de casa cu nuci pecan din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Ciocolata de casa cu nuci pecan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciocolata de casa cu nuci pecan

 

"retete festive de iarna" Ciocolata de casă nu putea să lipsească de pe masa de Crăciun. 

 

INGREDIENTE
140 ml apă 220 g zahăr 380 g lapte praf 60 g cacao 140 g unt esență de rom 50g nuci pecan

Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat se cerne cacaoa și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența de rom apoi se omogenizează. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe. Se adaugă nucile rupte bucățele și se omogenizează compoziția. Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară și se adaugă ciocolata, apoi se nivelează și se lasă la răcit (nu in frigider). După ce s-a răcit complet se dă la frigider pentru câteva ore, apoi se poate tăia.

Ingrediente Ciocolata de casa cu nuci pecan

140 ml apă

220 g zahăr

380 g lapte praf

60 g cacao

140 g unt

esență de rom

50g nuci pecan

Categorii