Ciolan afumat cu varza la vas roman

o mancare foarte copioasa si delicioasa.

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ciolan afumat cu varza la vas roman

se pune vasul roman in apa pt. cel putin 20 min. se taie baconul si slanina bucatele si se aseaza pe fundul vasului peste care se aseaza ceapa si ardeiul kapia taiate cubulete dupa care se taie varza fideluta si se amesteca cu toate condimentele si se stoarce putin ca sa se inmoaie varza si se aseaza jumate din varza peste restul in vas dupa care se aseaza ciolanul pe patul de varza si se acopera complect cu restul de varza si se pune capacul si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt. 4 ore dupa care se descopera si se mai lasa 20 minute sa se rumeneasca ciolanul putin!!! pofta buna

Ingrediente Ciolan afumat cu varza la vas roman

100 g bacon sau kaiser

100 g slanina afumata

3 cepe potrivite

2 ardei kapia rosu

1 varza mare

1 ciolan afumat de 1.5 kg

condimente dupa gust sare,piper,chimen macinat,boia iute.

2 lingurite zahar

5 linguri otet

Categorii