Ciolan presat
Reteta culinara Ciolan presat din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Ciolan presat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciolan presat
Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.
Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.
Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.
Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.
Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).
Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.
Ingrediente Ciolan presat
2 kg ciolan de porc
10 catei usturoi
3 frunze foi de dafin
dupa gust piper macinat
1 buc ceapa
dupa gust sare
dupa gust cimbru uscat