Ciolan presat

Reteta culinara Ciolan presat din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Ciolan presat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciolan presat

2 kg ciolan de porc 10 catei usturoi 3 frunze foi de dafin dupa gust piper macinat 1 buc ceapa dupa gust sare dupa gust cimbru uscat

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.

Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.

Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.

Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.

Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).

Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.

Ingrediente Ciolan presat

2 kg ciolan de porc

10 catei usturoi

3 frunze foi de dafin

dupa gust piper macinat

1 buc ceapa

dupa gust sare

dupa gust cimbru uscat

Categorii