Ciorba ardeleneasca de oase afumate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba ardeleneasca de oase afumate

Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert . Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scurg si se pun iar la fiert in apa curata. Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert. Se testeaza zeama si se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe borsul separat si apoi se adauga peste restul ingredientelor. Frecam bine smantana cu galbenusurile de ou si un praf de piper si apoi adaugam peste bors. Se mai lasa borsul sa dea un clocot. La final adaugam patrunjel tocat marunt. Pofta buna !

Ingrediente Ciorba ardeleneasca de oase afumate

1 kg oase afumate de porc

1 l bor

2 cepe mari

2 morcovi mari

1 ceasca orez

300 ml smantana grasa

3 galbenusuri

Sare

piper

Patrunjel

Categorii