Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
Imi place sa cultiv fasolea verde pastai . Cel mai mult imi place fasolea fideluta , dar sa fie de diverse culori , si mai galbena dar si mai verde . Imi place cum arata in farfurie . Bineinteles ca am provizii si pentru iarna ,
500 gr fasole fideluta , verde si galbena 500 gr afumatura de casa [ bucata de falca ] 1 ceapa rosie 2 morcovi 2 tije telina verde 1 lingurita pasta ungureasca iute de ardei 2 pahare bulion de rosii -de casa sare- optional Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza. Dupa o jumatate de ora se adauga legumele la fiert . Condimentati cu pasta iute de ardei . Adugati fasolea verd efideluta [ a mea era de la congelator , usor prefiarta ]. Se mai fierbe pana cand toate legumele sunt patrunse si afumatura este bine fiarta de consistenta moale . La sfarsit se pune sucul de rosii si se mai da un clocot . Gustati de sare . Sarati doar daca este nevoie , pentru ca afumatura este sarata . Afumatura se scoate de pe os , se portioneaza si se distribuie in fiecare farfurie in momentul servirii . Alaturat puneti ceapa verde , rosie , ardei iuti sau ridichi , dupa pofta .
Ingrediente Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
500 gr fasole fideluta , verde si galbena
500 gr afumatura de casa [ bucata de falca ]
1 ceapa rosie
2 morcovi
2 tije telina verde
1 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
2 pahare bulion de rosii -de casa
sare- optional