Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
Reteta culinara Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia) din categoria Supe/Ciorbe. Specific Turcia. Cum sa faci Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
Günaydın.... Buna Ziua Astăzi, Turcia îşi sărbătoreşte Ziua Naţională, care reprezintă Ziua proclamării Republicii . Republica Turcia a fost întemeiată la 29 octombrie 1923 din rămăşiţele Imperiului Otoman. Cu ocazia acestei zile va propun o reteta traditionala turca : Çorba. Ciorba a ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele şi cazanele trupelor de spahii ale Imperiului Otoman. Turcii au pregătit, deci, pentru prima dată ceea ce noi numim acum ciorbă sau pe limba turcă: “çorba” (transliterat “chorba”). https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/ciorba-cu-chiftelute-chorba-turcia.html
Ingrediente Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
1 1/2 litru de supa de vita (1 kub si jumatate diluat intr-un 1 l si jumatate de apa fiarta)
2 cartofi potriviti
2 linguri bulion concentrat de rosii
200 g de sos de rosii (de casa daca aveti- reteta aici)
1 mana buna de de năut boabe (pus la-nmuiat o seara inainte)
1 ceapa
2 catei de usturoi mici
1 mana buna de mazare proaspata curatata
1/2 legatura de coriandru proaspat
cateva frunze de telina
boia de ardei dupa gust
cimbru uscat, 1 foaie de dafin
2 linguri ulei de masline
1 felie de paine
1 ceapa mica
350 g de carne tocata de vita sau miel
2 linguri de patrunjel tocat
1 ou
sare, piper