Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post - Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

 

Supele, borșurile sau ciorbe de legume, cu sau fără carne, sunt preferatele mele. De data asta m-am gândit să fac o ciorbiță de post, cu fasole păstăi, din conservă și alte legume din cămară, cum ar fi: ceapă, usturoi, morcovi, pătrunjel și cartofi. Ciorba poate fi acrită cu suc de roșii, moare de varză sau borș dar am dorit să aibă dulceața dată de legume așa că am lăsat-o așa. Pentru Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole pastai, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, cartofi, verdeata.  

Ingrediente Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post 500 g fasole păstăi, din conservă (sau proaspătă) 1-2 rădăcini de morcov 1-2 rădăcini de pătrunjel 1 bucată de țelină, mai mică (opțional) 1 ceapă mai mare 3-4 căței de usturoi 1ardei iute la servit (opțional) 1-2 roșii proaspete sau pulpă de roșii, din conservă 3-4 cartofi, de preferință roz 1 crenguță cimbru uscat sau proaspăt (opțional) 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat sare, după gust piper, după gust boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional) 3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelulîi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință) iar țelina cubulețe mai mici. Tăiem roșiile și cartofii, cubulețe nu prea mari. Sotăm ceapa și legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina) la foc iute, în uleiul încins în prealabil, după care adăugăm roșiile și mai ținem pe foc doar până ce scade zeama lăsată de ele.

Într-o oală mare punem cca 4-5 l de apă, o înfierbântăm,după care adăugăm crenguța de cimbru, legumele sotate șicartofii și lăsăm la fiert cam o oră. Verificăm înțepând cu o furculiță, dacă legumele sunt fierte, sau gustăm.

Observație: Dacă fasolea păstăi este din conservă, o punem în apă rece, cam 30 minute, ca să tragă gustul de conservant. O strecurăm și o punem numai după ce au fiert cartofii și celelalte legume, ca să nu se zdrobească, fiind prefiartă și lăsăm doar un clocot-două.Dacă fasolea păstăi este proaspătă, o vom pune la fiert, odată cu cartofii sau o vom fierbe separat.

Când legumele sunt fierte, oprim focul și asezonăm cu condimente, după gust și punem și usturoiul pisat (sau tăiat feliuțe subțiri), pentru un plus de savoare. Tot acuma punem și verdeața de pătrunjel. Punem capacul și lăsăm puțin ca să se amestece aromele!

Eu am servit ciorbița cu ardei iute, pătrunjel verde tocat mărunt și cu multă smântână, nefiind zi de post când am gătit-o.

La fel de gustoasa iese si reteta de Ciorba simpla de fasole galbena pastai pe care o poti savura cu niste Ardei iuti in otet si niste Paine alba de casa.

Poftă bună!

Ingrediente Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Ingrediente Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

500 g fasole păstăi, din conservă (sau proaspătă)

1-2 rădăcini de morcov

1-2 rădăcini de pătrunjel

1 bucată de țelină, mai mică (opțional)

1 ceapă mai mare

3-4 căței de usturoi

1ardei iute la servit (opțional)

1-2 roșii proaspete sau pulpă de roșii, din conservă

3-4 cartofi, de preferință roz

1 crenguță cimbru uscat sau proaspăt (opțional)

1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

sare, după gust

piper, după gust

boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)

3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele

Categorii