Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

 

 Nu prepar des ciorba/supa cu gulie ,doar de vreo 2-3 ori pe an . Imi place mai ales cu smantana . De data aceasta am mai ,tras ''din grasimi si am folosit iaurt grecesc . Dar spre rusinica mea la galuscute si ceva  gust de afumtura nu am putut renunta . Ce sa-i faci,suntem ardeleni !!  Reteta este inspirata din bucataria ungureasca .

1 gulie mare tanara 1 ceapa 1 morcov 1 cartof 1 ardei iute verde 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei 200 ml iaurt grecesc 150 gr sorici de porc afumati [ de la slaninuta ] sare galuscute:2 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura untura gaina + sare Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta . Puneti cartofii si gulia taiate cubulete. Cand toate legumele sunt patrunse se introduc in zeama ce fierbe domol galuscutele formate din ou batut , faina , grasime de gaina si sare . La sfarsit se drege zeama cu iaurt grecesc gras si se pun rondele de ardei iute . Nu aruncati frunzele de gulie . Contin multa Vit C . Eu le tai se le pun in zeama .  Pofta mare!!!

Ingrediente Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

1 gulie mare tanara

1 ceapa

1 morcov

1 cartof

1 ardei iute verde

1 ardei iute rosu

3 linguri ulei

200 ml iaurt grecesc

150 gr sorici de porc afumati [ de la slaninuta ]

sare

galuscute:2 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura untura gaina + sare

Categorii