Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

 

  Aceasta ciorba este o premiera si pentru mine. De obicei foloseam zeama de varza acra la ciorbele cu carne mai grasa. Este foarte buna si la pui.

500 ml zeama varza acra 2 morcovi 3 linguri orez 1 lingura pasta ardei cu telina 1 lingurita ardei iute rosu tocat 1 ceapa alba 1 foaie dafin sare piper 4 linguri ulei Perisoare : 500 gr piept de pui fara piele si os 1 ceapa alba 1 lingura tocata de patrunjel verde 1/ 2lingurita pasta ardei rosii 2 linguri pesmet 2 linguri lapte sare piper negru macinat cimbru uscat maruntit Smantana - optional . Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra trei  litrii de apa si puneti la fiert .  Intre timp tocati pieptul de pui si ceapa cu ajutorul robotului de bucatarie . Amestecati cu restul ingredientelor date, pentru perisoare . La aceasta compozitie  de perisoare nu este nevoie de ou .Ele se vor fierbe si vor ramane perfect rotunde si ferme . Puneti orezul si cimbrul maruntit la fiert in zeama . Formati perisoare maruntele pe care le fierbeti in zeama cu legume si orez . Zeama de varza se pune la fiert si dupa ce da un clocot se pune in restul fierturii cu perisoare ca sa o acreasca . Piparati . Folositi sarea cu masura .Zeama de varza isi aduce si ea aportul bogat in sare. Smantana este optionala, cine doreste isi pune . Eu nu am pus !!! Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

500 ml zeama varza acra

2 morcovi

3 linguri orez

1 lingura pasta ardei cu telina

1 lingurita ardei iute rosu tocat

1 ceapa alba

1 foaie dafin

sare

piper

4 linguri ulei

Perisoare :

500 gr piept de pui fara piele si os

1 ceapa alba

1 lingura tocata de patrunjel verde

1/ 2lingurita pasta ardei rosii

2 linguri pesmet

2 linguri lapte

sare

piper negru macinat

cimbru uscat maruntit

Smantana - optional .

Categorii