Ciorba cu perisoare de vitel

Reteta culinara Ciorba cu perisoare de vitel din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu perisoare de vitel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu perisoare de vitel

 

 Bineinteles ca este una dintre cele mai apreciate ciorbe .Sa ridice mana sus cui nu-i place . Sa stu ca am portie dubla :D!!!! De data aceasta am dorit o ciorba acrisoara care sa nu fie foarte incarcata . In acest scop nu am folosit smantana sau orez .

 

INGREDIENTE
1 ceapa mica rosie 1 ceapa mica galbena 1 morcov 1 felie de telina 4 linguri ulei floarea soarelui 1 lingurita boia dulce de ardei 1/4 lingurita boia iute de ardei 2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie frunze de telina verde 3 linguri orez-optional smantana -optional Pt .perisoare 500 gr carne vitel 1 ou 3 linguri patrunjel verde tocat 1 lingura ceapa verde tocata 2 linguri pesmet sare piper negru macinat Legumele pentru ciorba se curata , se spala si se taie in bucati . Maruntiti lceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adugati boiaua dulce s8i cea iute . Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra2l apa fierbinte . Legumele maruntite vor fierbe foarte repede. Taiati carnea de vitel bucati Cu ajutorul robotului de bucatrie tocati si omogenizati carne , patrunjelul si ceapa verde . Adugati oul , pesmetul , piperul si sarea . Omogenizati totul . Cu mainile umezite sau unse cu ulei formati mici bilute . Reduceti intensitatea fierberii la zeama. Rotujiti intre palme bilutele de carne si le introduceti la fiert -la foc domol . Acriti cu tarhon tocat din otet . Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie . La servire presarati in farfurie frunzulite verzi . Puneti pe masa smantana pentru cine doreste asa ceva .

Pofta mare !!!

Ingrediente Ciorba cu perisoare de vitel

1 ceapa mica rosie

1 ceapa mica galbena

1 morcov

1 felie de telina

4 linguri ulei floarea soarelui

1 lingurita boia dulce de ardei

1/4 lingurita boia iute de ardei

2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie

frunze de telina verde

3 linguri orez-optional

smantana -optional

500 gr carne vitel

1 ou

3 linguri patrunjel verde tocat

1 lingura ceapa verde tocata

2 linguri pesmet

sare

piper negru macinat

Categorii