Ciorba cu stiuca si peste afumat
Reteta culinara Ciorba cu stiuca si peste afumat din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu stiuca si peste afumat
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba cu stiuca si peste afumat
M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata . Trebuia sa termin ciorba si repede , si sa fie foarte buna . Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie . Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat in care a pus si conserva de peste . La mine a nimerit tocmai invers , peste prospat la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat . Doar asa s-a putut intalni o doamna proaspata si botoasa de apa dulce cu un domn conservat si afumat de apa sarata !!!!
INGREDIENTE
Ingrediente Ciorba cu stiuca si peste afumat
1 kg capete , coada si bucati de stiuca proaspata
1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita
50 ml otet
1 foaie de dafin
1 ceapa rosie
1 ardei kapia portocaliu
1 ardei iute rosu
2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin
3 catei usturoi
8 capere in otet
1 inima de salata verde
1 pahar smantana
2 galbenusuri
2 linguri orez
piper negru macinat -optional
codite de ceapa verde
sare de Himalaya