Ciorba cu stiuca si peste afumat

Reteta culinara Ciorba cu stiuca si peste afumat din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu stiuca si peste afumat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu stiuca si peste afumat

 

 M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata  .  Trebuia sa termin ciorba si repede , si sa fie foarte buna . Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie . Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat  in care a pus si conserva de peste . La mine a  nimerit tocmai invers , peste prospat  la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat . Doar asa s-a putut intalni o doamna  proaspata si botoasa  de apa dulce cu un domn  conservat si afumat de apa sarata !!!!

 

INGREDIENTE
1 kg capete , coada si bucati de stiuca proaspata 1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita 50 ml otet 1 foaie de dafin 1 ceapa rosie 1 ardei kapia portocaliu 1 ardei iute rosu 2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin 3 catei usturoi 8 capere in otet 1 inima de salata verde 1 pahar smantana 2 galbenusuri 2 linguri orez piper negru macinat -optional codite de ceapa verde sare de Himalaya Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot . Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase . Curatati si spalati ardeii si ceapa . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Ardeiul kaia se taie bucati , cel iute se taie rondele . Taiati rondele caperele si maruntiti rosiile uscate . Treceti conserva prin jet de apa si o stergeti . Astfel se indeparteaza eventuale impuritati ce ar putea ajunge in mancare . Deschideti conserva de hering si scurgeti uleiul intr-o oala separata. Infierbantati uleiul si sotati usor ceapa ,usturoiul si ardeii . Adaugati caperele, orezul si rosiile maruntite . Amestecati usor .Sarati. Turnati deasupra zeama fierbinte si usor acra in care a fiert stiuca . Lasati sa dea zeama un clocot . In acest moment se pun in ciorba bucatile de carne de stiuca , alese de pe oase si bucatile de hering afumat care s-au sfarmat la manipulare . Dregeti ciorba cu smantana batuta cu galbenus si diluata cu zeama calda . Gustati si sarati /acriti/piparati daca mai este necesar . Spalati inima de salata verde si o taiati in felii de 2-3 cm grosime . La servire puneti in fiecare farfurie cate o bucata de salata verde si cate o bucata de hering afumat . Serviti ciorba de stiuca cu peste afumat cat este fierbinte garnisita cu codite de ceapa verde . Sa aveti pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba cu stiuca si peste afumat

1 kg capete , coada si bucati de stiuca proaspata

1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita

50 ml otet

1 foaie de dafin

1 ceapa rosie

1 ardei kapia portocaliu

1 ardei iute rosu

2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin

3 catei usturoi

8 capere in otet

1 inima de salata verde

1 pahar smantana

2 galbenusuri

2 linguri orez

piper negru macinat -optional

codite de ceapa verde

sare de Himalaya

Categorii