Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati

Reteta culinara Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati

 

 O ciorba cu varza acra si carnati afumati de casa este grozava . Asa o prepara si mama mea .Eu zic ca este atat de digestiva incat poate rivaliza cu ciorba de burta .

 

INGREDIENTE
1 capatana mica de varza murata 1 litru de moare -zeama de varza acra 2 buc de carnat afumat de casa -600 gr 4 linguri ulei 3 cartofi mari 3 cepe mici 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru uscat 2 fire marar verde 1 pahar smantana Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare . Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei . Cand ceapa devine sticloasa se prajesc usor si bucatile de carnat . Carnatii trebuie intepati cu furculita ca sa elibereze mai bine din interior ingredientele picante si boiaua cu care au fost preparati . Turnati deasupra 2 litrii de apa si fierbeti . Carnatul se scoate dupa 10 minute si se portioneaza cand s-a racit . Cartofii se pun spre sfarsitul fierberii ca sa nu se sfarme prea tare . Nu este nevoie de sare pentru ca zeaa de varza si carnatul sunt suficient de sarate . La fel , carnatul picant da iuteala ciorbei fara a mai finevoie de piper . La sfarsit se amesteca intr-o oala mai mare totul . La servire distribuiti in fiecare farfurie bucati de carnati afumati . Serviti ciorba de varza acra cu smantana . Este foarte buna si asa goala , fara .

Pofta mare !!!

Ingrediente Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati

1 capatana mica de varza murata

1 litru de moare -zeama de varza acra

2 buc de carnat afumat de casa -600 gr

4 linguri ulei

3 cartofi mari

3 cepe mici

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 foaie dafin

1 crenguta cimbru uscat

2 fire marar verde

1 pahar smantana

Categorii