Ciorba de burta de vita

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de burta de vita

Se curata morcovul si radacina de patrunjel de coaja, se spala si se dau prin razatoarea fina. Se spala bine burta feliata, apoi se pune la fiert in cca 2,5 l apa. Se pune uleiul la incins, apoi se caleste morcovul razuit, la foc mic, pana devine pastos. Se adauga la fiert impreuna cu radacina de patrunjel data prin razatoare, cu un praf de sare si legumele deshidratate. Se fierbe pana se inmoaie bine burta, apoi se da de pe foc si se lasa cam 15 minute sa se racoreasca un pic si o dregem cu ouale batute impreuna cu smantana. Se serveste cu mujdei de usturoi si otet si mai adaugam smantana, dupa preferinta. Pofta buna!

Ingrediente Ciorba de burta de vita

1 kg burta de vita feliata

prefiarta

2 morcovi

1 radacina de patrunjel

1 lingura de legume deshidratate

sare

4 oua

200 g smantana

un pic de mujdei pentru acrit

1 capatana potrivita de usturoi

100 ml otet

sare

Categorii