Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

 

 Am avut două bucăți frumoase de căprioară. Aș putea spune că piesele arată ca o pensulă. Când spui vânat, te gândești cu ce să-l asociezi. Prima variantă care îmi vine în minte sunt ciupercile. Deci cu ciuperci pentru a fi !!!!  

2 bucăți de saramură de căprioară aproximativ 1,2 Kg 300 gr ciuperci pleurotis 100 ml ulei de floarea soarelui 3 catei de usturoi 2 morcovi 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 felie de telina 1 tulpină de țelină 1 lingurita baharat - 1 tulpină de frunze uscate de țelină 1 buchet mic de patrunjel verde 2 tulpini uscate de tarhon 200 ml iaurt grecesc 10% grăsime sare Carnea de cerb este ținută în apă rece pentru a curăța sângele. Dacă este necesar, schimbați apa după cum este necesar. In cazul in care nu ai timp de aceasta operatie, spala foarte bine carnea de vanat cu multa apa rece. Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa, usturoi, dafin si sare. Intre timp se curata, se spala si se pregatesc restul de legume. Tăiați cealaltă ceapă în cuburi și căliți-o în ulei. Adăugați rădăcinile tăiate cubulețe. Deasupra se toarnă sucul fierbinte și se transferă piesele de joc. Nu uitați să puneți tulpinile uscate de ierburi aromatice. Cand carnea este fiarta si legumele sunt aproape patrunse, adaugam ciupercile tocate. Asezonați cu Baharat. Acest condiment se mai numește și 7 ardei. Am crezut că aromele puternice se potrivesc bine cu carnea de căprioară. Suc de iaurt grecesc acru după pofta inimii. Distribuiți carnea de căprioară pe o farfurie în fiecare porție. La servire se adauga patrunjel verde pentru prospetime. Am primit o supă consistentă și hrănitoare Poftă bună !!!

Ingrediente Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

2 bucati rasol de caprior aproximativ1.2 Kg

300 gr ciuperci pleurotis

100 ml ulei floarea soarelui

3 catei usturoi

2 morcovi

2 ceape

1 radacina patrunjel

1 felie telina

1 tija apio

1 lingurita baharat -

1 tija frunze telina uscata

1 legatura mica patrunjel verde

2 tije tarhon uscat

200 ml iaurt grecesc 10% grasime

sare

Categorii