Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

 

 Incetut-incetut am ajuns si la ciorba cu nr.300. Ce ciorbita mai buna poate fi in acest sezon, decat una traditionala de cartofi cu afumatura proaspata ? O ciorba buna, hranitoare, cum doar in Ardeal se face. Daca ai pe masa asa ceva, nu mai ai nevoie nici de aperitiv, nici de felul doi.

 

INGREDIENTE
500 gr afumatura proaspata 1 kg cartofi 1 morcov 1 felie telina 1 ceapa 1 foaie dafin 1 pahar bulion 1 lingurita boia dulce 1 lingurita pasta Eros Pista [ardei iuti tocati]-de casa 4 linguri pasta de ardei cu telina-de casa 4 linguri ulei 3 linguri tarhon conservat in otet-de casa piper proaspat macinat patrunjel verde sare-facultativ Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent. Pentru operativitate folositi apa clocotita cu ajutorul fierbatorului. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi. Morcovul si telina se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Sotati folosind o oala mai mare in ulei, ceapa. Adaugati morcovul si telina. Se pune pasta de ardei iute, pasta de ardei dulce si boiaua. Amestecati. Turnati deasupra apa si afumatura care au fiert deja pe jumatate. Continuati fierberea si dupa 10 minute se pun cartofii si foaia de dafin la fiert. La sfarsitul prepararii se drege ciorba cu bulion si tarhon in otet tocat marunt. Piperati. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Afumatura in general este mai sarata si s-ar putea sa nu mai aveti nevoie de sare. Garnisiti ciorba cu patrunjel verde tocat.

Ingrediente Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

500 gr afumatura proaspata

1 kg cartofi

1 morcov

1 felie telina

1 ceapa

1 foaie dafin

1 pahar bulion

1 lingurita boia dulce

1 lingurita pasta Eros Pista [ardei iuti tocati]-de casa

4 linguri pasta de ardei cu telina-de casa

4 linguri ulei

3 linguri tarhon conservat in otet-de casa

piper proaspat macinat

patrunjel verde

sare-facultativ

Categorii