Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon
O supă potrivită pentru serile mai reci de toamnă. Simplu de preparat și hrănitor. Coaste afumate de casă după ce au fost bine gătite servite ca gustare.
1 kg de cartofi 500 gr coaste afumate de casă 500 ml suc proaspăt de roșii 50 ml ulei 2 morcovi 1 ceapă roșie mare 1 ardei galben 1 tarhon verde tarhon 1 ceapă verde 1 lingurita boia piper negru sare Coastele afumate de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calduta. Încălziți apa într-un ibric și aduceți coastele la fiert. Între timp, curățați legumele și cartofii. Tăiați morcovii rondele, tăiați ceapa și ardeiul. Tăiați cartofii cubulețe. Căleți ceapa, morcovii și ardeii în ulei pentru câteva minute. Adăugați boia de ardei și amestecați. Se toarnă peste coaste și apa încă fierbe. Continuați să gătiți până când legumele sunt pătrunse. Pune cubulețele de cartofi în zeamă la fiert. Puneți crenguța de tarhon în oală pentru aromă. Atentie!!! Gustați sucul și adăugați sare dacă este necesar. Coastele afumate de casă sunt de obicei bine sărate și eliberează sare prin fierbere. La final se adauga sucul proaspat de rosii stoarse [fara seminte]. Se aduce la fierbere și se piperează. Dacă vă place o supă mai groasă, lăsați sucul să scadă bine. In caz contrar, supa se dilueaza cu apa, se mai aduce la fierbere si se corecteaza obligatoriu gustul cu sare si/sau piper. Serviți supa de cartofi cu ceapă și ardei iute. Poftă bună !!!!Ingrediente Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon
1 kg cartofi
500 gr costita afumamta de casa
500 ml suc de rosii proaspete
50 ml ulei
2 morcovi
1 ceapa mare rosie
1 ardei galben
1 crenguta tarhon verde
1ceapa verde
1 lingurita boia dulce de ardei
piper negru macinat
sare