Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

Reteta culinara Ciorba de cartofi noi cu costita afumata din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 

 De obicei, supele noi de legume se fac fără carne. De data aceasta bucata de coaste de carne, afumata de casa, a fost ceruta in oala !!!

1 kg de cartofi noi-mai mici 500 gr coaste afumate de casă 2 cepe roșii 2 rosii 3 morcovi noi 1 pătrunjel rădăcină nouă 1 tulpină de usturoi verde 1 frunză de dafin 2 pahare de bulion roșu - de casă pânză verde pătrunjel verde cretă sare piper negru  Coastele afumate se spala si se pun la fiert in 3l de apa cu dafin. Nu sare, fumul de casă are suficientă sare. In timp ce costita fierb, curata si spala legumele. Tăiați mărunt ceapa. Rădăcinile sunt tăiate în rondele. Se adauga ridichile, ceapa si usturoiul tocat marunt la fiert. După 15 minute, adăugați cartofii tăiați cubulețe. Pun la fiert țelina și țelina tocate. Aproximativ 2-3 linguri. Dupa 30 de minute, cand coastele sunt bine fierte, adaugam rosiile tocate marunt si bulionul de rosii.   Se aduce la fierbere și se gustă. Dacă este necesar, sare și piper. La servire se adauga patrunjel verde tocat.   Poftă bună !!!

Ingrediente Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

1 kg cartofi noi-mai marunti

500 gr costita afumata de casa

2 cepe rosii

2 rosii

3 morcovi noi

1 patrunjel radacina nou

1 tulpina de usturoi verde

1 foaie dafin

2 pahare de bulion rosii -de casa

telina verde

patrunjel verde cret

sare

piper negru macinat

Categorii