Ciorba de ciuperci cu kaizer

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de ciuperci cu kaizer

Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga apoi morcovul, dupa 2-3 minute, ardeii taiati si tijele de telina rondele. Se adauga cca 4 l apa, cartofii intregi (curatati), ciupercile taiate mai marisor. Cand au fiert cartofii se scot si se paseaza, ca un piure (pentru a lega ciorba, ai da consitenta) si se pun din nou in oala, se adauga concentratul si anasonul. Se las adoua clocote si se inchide focul. Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se pun 2, 3 polonice de supa ca sa ajunga la o temperatura apropiata cu cea a compozitiei din oala si se toarna incet, amestecand continuu, in ciorba. La urma se adauga sucul de lamaie amestecat cu usturoiul. Se poate pune o legaura de marar foarte fin taiat. Se acopera cu un capac si se poate servi dupa 10 minute. Se serveste cum marar tocat si/sau frunze de morcov.

Ingrediente Ciorba de ciuperci cu kaizer

250 gr kaizer

300 gr ciuperci

2-3 ardei grasi colorati

2 morcovi

2 cepe

2 tije de telina

2 cartofi

2 oua

o lamaie

250 gr smantana

frunze de morcov

marar

sare

concentrat de carne sau legume

2 stelute anason

5-6 catei de usturoi pisat

o lingura ulei.

Categorii