Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .
1 conopida mica -1 kg 300 gr carnat de casa 3 linguri orez 50 ml ulei 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 1 ceapa 1 morcov 1 gogosar 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine 1/2 lingurita piper 1 pahar smantana grasa 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie sare Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece . Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc . Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri . Tot acum puneti si orezul . Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat . Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor . . Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul . Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere . Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati . Buchetelele de conopida se adauga in fiecare farfurie la servire . Pofta buna !!!Ingrediente Ciorba de conopida cu carnati si smantana
1 conopida mica -1 kg
300 gr carnat de casa
3 linguri orez
50 ml ulei
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1 ceapa
1 morcov
1 gogosar
1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
1/2 lingurita piper
1 pahar smantana grasa
2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
sare