Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac

1 Într-o cratita mare sau Într-o oala, se pune fasolea cu apa cât sa o acopere cu 8 cm; se pun la fiert. 2. Când dau În clocot. se adauga ciocanelele de curcan, ardeiul gras, 1/2 cana de frunze de coriandru, ceapa verde, coaja de lamâie, praful de chilii, chimionul, coriandrul si ghimbirul; se pune din nou amestecul la fiert; se acopera partial si se fierbe 1 ora si 15 minute. 3 Se adauga dovleacul, porumbul si sarea si se fierb, fara capac, cam 15 minute. 4 Se ia cratita de pe foc. Se scot ciocanelele de curcan din ciorba, si când s-au racit suficient, se scoate carnea de pe oase. Se arunca ligamentele si cartilagiile si se taie carnea În bucati cât o inghititura. 5 Se pun bucatile de carne Înapoi În cratita. Se adauga sucul de lamâie si restul de 1/2 cana de frunze de coriandru si se mai fierb 3 minute.

Ingrediente Ciorba de curcan cu fasole neagra si dovleac

1 1/2 cana fasole neagra uscata

curatata si spalata (285 g)

1,6 kg ciocanele de curcan

fara piele

1 ardei gras verde

taiat În cubulete

1 cana frunze de coriandru tocate

4 cepe verzi

taiate fin

1 lingura coaja rasa de lamâie

1 lingura praf de chilii

2 1/2 lingurite chimion macinat

2 1/2 lingurite coriandru macinat

1 lingurita ghimbir macinat

5 cani dovleac

taiat cubulete de 1 cm

300 g boabe de porumb congelate

2 1/4 Iingurite sare

1/4 cana suc proaspat de lamâie

Categorii